Setari Cookie-uri

8 Legi alimentare ca sa mananci sanatos!

Sanatatea, vitalitatea, frumusetea sau longevitatea sunt strict legate de alimentatie. A manca sanatos reprezinta o educatie, necesita indrumare si vointa.

Renuntati la sucuri


Inlocutii sucurile cu apa. Daca va este foarte pofta de o bautura, comandati un fresh natural de fructe, o limonada sau un ceai – indulcite de preferabil cu miere.

O singura portie


Incercati ca la o masa sa consumati un singur fel de mancare, si nu asa cum se obisnuieste in cultura romaneasca: antreu, felul unu, doi si desert. Daca nu aveti activitate fizica intensa un singur fel de mancare la o masa este suficient.

salata Preferati cruditatile


Daca aveti de alea intre o garnitura de cartofi inabusiti sau vreo garnitura de le \gume gatite si salata, alegeti salata. Legumele crude sunt cele mai sanatoase, va ajuta sa slabiti, au calorii negative, proprietati detoxifiante si anticancerigene si totodata sunt energizante. Este recomandat sa mancati o salata de cruditati pe zi in sezonul legumelor.


Evitati grasimile rele


Toate produsele pe a caror eticheta sunt scrise si grasimile saturate este indicat sa le evitati. Inlocuiti grasimile rele cu cele bune: uleiuri naturale nepreparate termic (adica nu prajite), peste, fructe de mare, mango, samburi, seminte, nuci, alune si arahide necoapte etc.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Mai 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.