Setari Cookie-uri

Recomandarile Organizatiilor Internationale pentru nutritie

Trei organizatii internationale specializate in siguranta alimentara (EFSA – European Food Safety Authority, USDA – United States Department of Agriculture, WHO/FAO – World Health Organization/ Food and Agriculture Organization) au publicat de curand noi recomandari cu privire la importanța inlocuirii grasimilor saturate cu cele polinesaturate si mononesaturate.

Trei organizatii internationale specializate in siguranta alimentara (EFSA – European Food Safety Authority, USDA – United States Department of Agriculture, WHO/FAO – World Health Organization/ Food and Agriculture Organization) au publicat de curand noi recomandari cu privire la importanța inlocuirii grasimilor saturate cu cele polinesaturate si mononesaturate.


alimentatie sanatoasa Cele mai recente recomandari vin de la cea mai importanta organizatie europeana privind siguranta alimentara (EFSA – European Food Safety Authority). Recomandarile vin in urma solicitarilor Comisiei Europene privind mențiunile de sanatate cu privire la grasimile consumate de populație. Concluziile EFSA, bazate pe cercetarile stiintifice derulate la nivelul fiecarui stat european membru, exprima clar necesitatea reducerii consumului de grasimi saturate, prin inlocuirea acestora cu grasimi nesaturate. Consumul de grasimi nesaturate reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare, boli intalnite cu frecventa mare in toate tarile europene.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Mai 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.