Setari Cookie-uri

Ce trebuie sa stii despre fructe, slabire si sanatate

Fructele sunt un aliment ideal, organismul uman avand nevoie de minimum de energie pentru a le digera si a oferi corpului nostru o rentabilitate maxima. Fructul este singurul aliment care pune creierul la munca.

Fructele sunt un aliment ideal, organismul uman avand nevoie de minimum de energie pentru a le digera si a oferi corpului nostru o rentabilitate maxima. Fructul este singurul aliment care pune creierul la munca, ne spun cei de la Garbo.ro.

fructe Trebuie sa retinem faptul ca fructele sunt compuse in principal din fructoza (care poate fi usor convertita in glucoza), restul fiind compus in mare parte din apa (intre 90 si 95%). Acest lucru inseamna ca orice fruct curata si in acelasi timp hraneste organismul nostru.

Probabil ca singura problema legata de fructe este faptul ca cei mai multi oameni nu stiu cum sa le consume pentru a asimila in mod eficient nutrientii continuti de acestia. Fructele ar trebui intotdeauna mancate pe stomacul gol!

De ce?

Motivul pentru care cea mai buna idee ar fi sa consumam fructele pe stomacul gol este ca acestea nu sunt digerate in stomac, ci in intestinul gros. Fructele trec rapid de stomac si ajung in intestin, unde isi elibereaza sucurile. Dar daca in stomac exista carne, cartofi, alte legume sau amidon, fructele raman prinse aici si incep sa fermenteze.

Citește și:

Daca ati mancat un fruct ca si desert dupa cina si petreceti restul noptii cu greutate in stomac si un gust neplacut in gura, este pentru ca nu ati mancat corect. Trebuie intotdeauna sa mancam fructele pe stomacul gol!

suc de fructe De asemenea, nu trebuie sa bem sucurile de fructe din cutii sau recipiente de sticla.

De ce?

Mai intotdeauna, sucul din ambalajele din magazine este incalzit in timpul procesului de productie, iar structura sa sufera modificari: el devine acid si, in plus, ii sunt adaugati si conservanti.

Atunci, care este cea mai buna afacere pe care putem sa o facem? Bineinteles, sa ne cumparam un storcator de fructe. Vom putea astfel sa bem, pe stomacul gol, sucul numai din fructe proaspete, extras cu storcatorul.

Sucul este digerat atat de repede incat, dupa doar 15 – 20 de minute vom putea manca un snack.

Doctorul William Castillo, sef al departamentului de cardiologie al celebrei clinici Framington din Massachusetts este de parere ca fructele sunt cele mai sanatoase alimente pe care le putem manca pentru a ne proteja impotriva bolilor de inima.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Iunie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.