Setari Cookie-uri

6 Trucuri care iti imbunatatesc dieta

Indiferent de dietele pe care alegeti sa le urmati, sunt cateva trucuri care va ajuta sa slabiti mai repede pentru ca va sporesc metabolismul si va formeaza un program de hrana.

Cele mai bune surse pentru acesti compusi (fibre, glucide de buna calitate si vitamine din complexul B) sunt cerealele integrale consumate dimineata cu lapte sau iaurt si painea integrala, nu mai mult de o felie la o masa. Cerealele indicate sunt cele cu bobul zdrobit, cum sunt musli, dar fara fructe confiate, acestea din urma fiind foarte calorice. Sunt de preferat fructele proaspete, nu cele confiate.

3. Un pahar cu apa inainte de masa

Initial ati crede ca dilueaza sucurile gastrice. In esenta insa scade pofta de mancare, hidrateaza si pregateste stomacul pentru digestie. Studiile unor specialisti europeni in nutritie au demonstrat ca un pahar de apa inainte de masa slabeste pana la 2 kilograme pe luna.

4. Fructele

Pentru ca fructele contin o serie de nutrienti care pot fermenta, acestea se mananca intotdeauna in mese separate, la cel putin o ora si jumatate distanta intre mese. Fructele nu se mananca dupa masa, dar pot constitui un desert luat in timpul zilei.

Citește și:

5. Cat mai mult crud

Este indicat ca acele alimente care se pot consuma crude sa se consume astfel. Ne referim aici la fructe, legume, cereale integrale. Gatiti cat mai putin aceste trei alimente exemplificate fiindca prepararea termica le distruge din proprietati.

6. Variatia alimentatiei

Indiferent daca tineti un regim alimentar sau nu, important este sa nu mancati in fiecare zi aceleasi alimente. Variati alimentele, intr-o grupa alimentara veti gasi multe sortimente. Lipsa variatiei alimentare este considerata la nivel mondial ca facand parte din primele cinci cauze majore de cancer.

Vizionare placuta


Kudika
4 Iulie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.