Setari Cookie-uri

7 Alimente care iti dau pofta de viata

In general pentru a ne relaxa si a ne binedispune alegem adesea alimente care nu sunt tocmai prietene sanatatii. In articolul curent vom vorbi despre alimente cu efect de binedispunere garantat si care totodata ne favorizeaza sanatatea, astfel aveti posibilitatea sa alegeti “ceva bun” pentru momentele de relaxare ori chiar pentru calmare.

Aceste fructe au in comun continutul de grasimi vegetale ridicat, precum si de glucide de buna calitate care ne energizeaza si ne cresc pofta de viata. O portie din aceste fructe alunga depresia, stresul si lasa loc de voie buna.

Cafeina (sau cofeina cum i se mai spune)

Cofeina sau cafeina reprezinta aceeasi substanta. Ea este responsabila de efectul de trezire, de eliminarea oboselii, cresterea atentiei, imbunatatirea memoriei, de energizare (fiind prezenta in toate energizantele) si de eliminarea depresiei. Cofeina creste pofta de viata si se gaseste in: cafea, ceai verde, cacao si dulciuri care contin cacao, in bauturile energizante si alte produse energizante.

Condimentele



Condimentele nu ne condimenteaza doar gusturile, ci si viata. Cele naturale, obtinute din maruntirea frunzelor sunt cele mai bune. Sunt foarte bogate in vitamine, minerale si antioxidanti. Ele sunt de fapt verdeturi aromate deshidratate. Spre exemplu o lungurita de oregano contine tot atata fier cat un castron de spanac.

Citește și:

Fructe de padure

Fructele de padure cresc serotoninele si endorfinele, acestea fiind substante care ne binedispun si elimina depresiile, stresul si alte sentimente negative. Fructele de padure mai sunt bogate si in diversi nutritni, antioxidanti (contin cel mai puternic antioxidnt din natura), dar si in vitamine si minerale.


Cu siguranta sunt mult mai multe alimente care va binedispun si simtiti ca dupa consumul lor aveti mai multa pofta de viata, insa noi le-am ales pe cele mai sanatoase dintre aceste alimente.

Vizionare placuta


Kudika
5 Iulie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.