Kudika
15 Iulie 2011

Una dintre cele mai apreciate retete este cea a doctorului Montignac. Aceasta dieta este mult mai putin restrictiva comparativ cu multe altele si se bazeaza pe modul cum combinam alimentele si pe indicele lor glicemic.

Una dintre cele mai apreciate retete este cea a doctorului Montignac. Aceasta dieta este mult mai putin restrictiva comparativ cu multe altele si se bazeaza pe modul cum combinam alimentele si pe indicele lor glicemic.

8 beneficii ale consumului de cafea

Ce este indicele glicemic?

pepene umplut cu fructeIndicele glicemic masoara rapiditatea cu care carbohidratii din alimente se transforma in glucoza, dar si rapiditatea cu care glucoza se absoarbe si creste glicemia. Aceste procese implica si secretia de insulina, cu alte cuvinte cu cat un aliment are indice glicemic mai mare, cu atat este mai caloric, mai agresiv asupra glicemiei si asupra pancreasului prin secretia de insulina.

Dieta Montignac propune consumul alimentelor cu indice glicemic mic si mediu. Asadar, puteti consuma acele deserturi cu indice glicemic sub 50.

O lista a carbohidratilor buni cu indice glicemic atasat o puteti gasi in articolul Dulciurile care te slabesc - afla care sunt carbohidratii 'buni'

5 deserturi delicioase pentru dieta Montignac

Pepene galben umplut cu fructe

Se ia un pepene galben mic si se taie in jumatate. Se pastreaza coaja, insa se scobeste cu o lingurita pana grosimea pulpei i se reduce la un cetimetru. Se amesteca intr-un recipient separat fructe de padure: capsune, zmeura, mure, coacaze, afine si cateva felii de portocala. Fructele se taie cubulete sau se lasa intregi in functie de dimensiunea lor si se amesteca, dupa gust, cu miere. Se pun apoi fructele in pepenele scobit si desertul se serveste rece, luand cu lingurita si din stratul de pulpa de pepene galben.

Iaurt cu fructe de padure

Fructele de padure au un indice glicemic foarte mic. Desertul cu iaurt se obtine astfel: se pregateste o cupa, eventual un pahar cu picior special pentru desert.

Se amesteca o lingura de miere cu cateva nuci faramitate. Se amesteca separat fructe de padure: zmeura, mure, coacaze, afine, capsune. Se pune apoi in cupa un strat de fructe de padure, un strat de iaurt, inca unul de fructe si tot asa pana se umple cupa. La final se adauga nucile amestecate cu miere. Se pune la frigider si se serveste rece.

Salata de fructe cu alune

5 beneficii importante ale consumului de cafea

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: