Una dintre cele mai apreciate retete este cea a doctorului Montignac. Aceasta dieta este mult mai putin restrictiva comparativ cu multe altele si se bazeaza pe modul cum combinam alimentele si pe indicele lor glicemic.
Se pun intr-un castron separat doua felii de ananas proaspat taiate cuburi, cateva cubulete de pepene galben, cateva de pepene rosu, doua-trei capsuni taiate cuburi. Se ametsteca apoi cu alunele, nucile si mierea. Se serveste rece si se poate pune o lingurita de smantana deasupra, inlocuind frisca.
Compot cu scortisoara
Se pun la fiert: un pumn de caise (taiate in jumatati si fara sambure), un pumn de visine fara sambure, un mar taiat cuburi. Se fierbe, obtinandu-se un compot. Se adauga nuci crude maruntite si scortisoara dupa gust. Se serveste rece.
Salata de cand eram mici
Va mai amintiti delicioasa salata pe care mamele ne-o prepara rapid dand prin razatoare un mar si un morcov? Aceasta simpla salata este deosebit de sanatoasa! Se poate adauga miere si scortisoara, dupa gust. Se serveste proaspata, dupa 10 minute deja marul oxideaza si isi schimba culoarea.
Toate retetele de desert prezentate in articol sunt recomandate tuturor indiferent de varsta, chiar si copiilor. Retetele sunt energizante si nu contin glucoza, ci fructoza, un zahar care se gaseste in fructe si care are efecte bune in organism.