Condimentele nu doar "ne condimenteaza" viata si mancarurile, dar au si efecte bune asupra sanatatii generale si asupra siluetei.

Condimente care intensifica arderile Ghimbirul

Ghimbirul este recunoscut de mii de ani pentru aroma sa deosebita si gustul sau puternic, avand totodata proprietati terapeutice de invidiat. Ghimbirul contine inhibitori de ciclooxigenaza 2 (cox 2), adica are efecte mai bune decat aspirina, astfel ghimbirul este antiinflamator, antiinfectios, antifebril, mentine vascozitatea sangelui, previne ateroscleroza si bolile de inima, dar si ulcerele sau artrita! Inlatura greata, previne formarea chegurilor de sange si infarctul sau accidentele vasculare, previne virozele, racelile, gripa etc. Folosit cu regularitate sau mai bine zis consumat sapatamanal ghimbirul tine medicul departe! Totodata acesta are proprietati de accelerare a metabolismului, arde grasimile si ajuta la slabire si mentinerea siluetei.

Piperul alb sau negru

Piperul alb sau negru se foloseste atat pentru gustul sau intepator, dar si pentru aroma deosebita, ceea ce determina folosirea piperului alb sau al celui negru. Boabele de piper contin antioxidanti, dar si substante tonice care sporesc miscarile intestinelor si stomacului, prevenind astfel constipatia sau “stomacul mare”. Ajuta la imbunatatirea digestiei, accelereaza arderile grasimilor si scade colesterolul, fiind astfel util in slabire si mentinerea siluetei.

Chilli

Chilli sau ardeiul iute are proprietati deosebite pentru sanatate: imbunatateste digestia, este tonic sexual crescand libidoul, tonifica sistemul imunitar, intensifica arderea grasimilor, scade colesterolul si previne bolile cardiovasculare. Este ideal in curele de slabire, insa folosit o data la trei zile. Excesul de ardei iute (care chiar este iute, nu cel verde, crud) poate afecta mucoasa gastrica.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: