Setari Cookie-uri

4 Cure de slabire care iti distrug sanatatea

In dorinta de a avea o silueta perfecte recurgem la tot felul de metode de a slabi si de a ne mentine silueta. Insa nu toate dintre acstea sunt sanatoase, iar urmarile unor metode de slabire nepotrivite ne pot “urmari” toata viata.

In dorinta de a avea o silueta perfecta recurgem la tot felul de metode de a slabi si de a ne mentine silueta. Insa nu toate dintre acestea sunt sanatoase, iar urmarile unor metode de slabire nepotrivite ne pot umbri toata viata.


diete care te imbolnavesc Vom discuta in articolul curent despre cateva cure de slabire celebre care afecteaza serios sanatatea.


Ca idee generala, toate curele de slabire drastice sau cele care promit eliminarea rapida a unui numar mare de kilograme nu sunt sanatoase.

4 Cure de slabire care te imbolnavesc


Curele bazate pe proteine



Curele care indica un consum bazat in special pe proteine au efecte nocive asupra metabolismului pentru ca nu permit consumul de fructe si legume crude, alimente ce contin vitamine si minerale fara de care organismul nu mai functioneaza la capacitatile otpime.


De asemenea aceste cure incarca intestinele, solicita ficatul, vezica biliara (fierea). Pot fi insotite de stari de ameteala sau senzatie de oboseala si totodata afecteaza si rinichii.


Curele proteice predispun la litiaza biliara (pietre sau nisip la “fiere”) si la litiaza renala (pietre la rinichi sau nisip la rinichi).


Pot duce la scaderea imunitatii si totodata aceste cure bazate in special pe proteine cresc mult riscul de alergii, predispunand la: colon iritabil, debut boala Chron, urticarii si alte alergii ale pielii.

diete nesanatoase diete restrictive Curele restrictive



Curele care nu permit decat consumul unui numar mic de alimente, de exemplu cura 3-3-3 (care permite trei zile numai de mere, trei zile numai de orez etc.) sau cele care permit consumul unor categorii limitate de alimente predispun la diverse boli metabolice si carentiale pentru ca organismul nostru are nevoie de nutrienti diversi. De exemplu dieta vegetariana este o astfel de cura, dieta care in timp duce la maladii serioase - sunt deja cunoscute incidentele foarte crescute de cancer gastric la vegetarienii de peste 15 ani.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Iulie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.