Setari Cookie-uri

4 Cure de slabire care iti distrug sanatatea

In dorinta de a avea o silueta perfecte recurgem la tot felul de metode de a slabi si de a ne mentine silueta. Insa nu toate dintre acstea sunt sanatoase, iar urmarile unor metode de slabire nepotrivite ne pot “urmari” toata viata.

Dietele scurte si rapide



Dietele scurte si rapide hartuiesc organismul sa elimine kilograme, atat din tesutul adipos, dar si din muschi. Apare o demineralizare rapida, oasele sunt afectate, dar si hormonii: hormonii sexuali, tiroidieni, suprarenalele, hormonii de crestere, hormonii implicati in metabolsimul calciului etc.


De asemenea aceste diete predispun la litiaze renale si biliare, la afectiuni intestinale, la tulburari ale secretiei de insulina si la scaderea metabolismului, scadere urmata de infectii frecvente. De asemenea aceste diete pot perturba buna functionare a aparatului cardiovascular si predispun la tulburari ale pancreasului.


Desi efectele nu se vad imediat, in timp problemele incep sa devina simptomatice si probabil o sa va intrebati “De la ce am aceste probleme de sanatate?”


Pentru a va convinge, cititi articolul” Efectele slabirii rapide”.


Dietele hipocalorice



Cand vorbim de diete hipocalorice ne referim la cele care permit un consum de alimente care sa nu depaseasca 1000 kilocalorii pe zi. Din pacate aceste diete tinute mai mult de o saptamana are efecte inverse slabirii, in sensul ca organismul cinsidera ca se afla intr-o perioada de foamete, ca urmare va depozita tot de primeste si va scadea drastic metabolismul. Persoanele care tin des aceste diete devin apatice, astenice, cu diverse probleme de sanatate si adesea ajung sa sufere de tulburari ale glandei tiroide si tulburari ale organelor genitale (de exemplu infertilitate sau tulburari menstruale).


Cele mai bune metode de slabire sunt cele date de un nutritonist. O dieta personalizata este cea care permite cele mai bune rezultate, chiar daca este o slabire lenta si nu promite o pierdere de zeci de kilograme in cateva luni.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Iulie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.