Setari Cookie-uri

5 Alimente care inving astenia de toamna

Astenia de toamna ne confera o senzatie de disconfort, melancolie si ne scade imunitatea. Avem nevoie pentru fortificare de fructe de mare, fructe de sezon, peste, legume, cereale, glucide care nu ataca pancreas, fibre, vitamine, minerale, sintetizand o dieta sanatoasa.

Astenia de toamna fura pe nesimtite energia noastra. Vremea schimbatoarea, ploile care ne pun la incercare imunitatea si inserarile tot mai devreme ne afecteaza ciclicitatea hormonala si ne influenteaza statusul energetic.

alimente care combat astenia de toamna

De ce toamna suntem astenici?

Vremea schimbatoare si ploile duc la scaderea imunitatii. Persoanele sensibile la schimbarile meteorologice sufera si mai mult in urma acestor schimbari: stari depresive (melancolie), agitatie, dureri in special articulare sau dureri de cap, insomnie sau somnolenta.

De asemenea apunerea mai devreme a soarelui ne influenteaza sistemul endocrin dependent de lumina zilei si reprezinta un factor favorizant in astenia de toamna.

Astfel toamna ajungem sa ne simtim mai obositi, mai melancolici, cu o energie scazuta si ventual imunitate diminuata.

5 Alimente care inving astenia de toamna


Fructele

Fructele sunt bogate in vitamine, fibre si minerale – exact nutrientii de care aveti nevoie pentru revigorare. Va sfatuim sa optati pentru fructele proaspete, de sezon. Ideal ar fi sa consumati 2-3 fructe pe zi, avand grija sa variati mai multe tipuri de fructe pe saptamana. Si nu uitati: fructele se mananca in masa separata si nu ca desert, pentru ca in combinatie cu alte tipuri de alimente produc fermentare (tradusa prin balonare).

Citește și:

De asemenea fructele contin o cantitate ridicata de antioxidanti, in special fructele cu nuanta de mov – Citeste Dieta Mov sau Alimente negre, magie alba pentru sanatate.

Vizionare placuta


Kudika
10 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.