Setari Cookie-uri

5 Alimente care inving astenia de toamna

Astenia de toamna ne confera o senzatie de disconfort, melancolie si ne scade imunitatea. Avem nevoie pentru fortificare de fructe de mare, fructe de sezon, peste, legume, cereale, glucide care nu ataca pancreas, fibre, vitamine, minerale, sintetizand o dieta sanatoasa.

Legumele

Inca mai este vremea salatelor, asadar bucurati-va de gustul si beneficiilelegumelor pe “ultima suta de metri”. Legmele aduc un plus de minerale, vitamine si fructe, iar consumul zilnic al salatelor de cruditati intregeste necesarul organismului in vitamine si minerale, alaturi de fructe.

alimente care combat astenia de toamna Lactate

Lactatele sunt bogate in calciu, dar si proteine, astfel incat asigura substratul energetic pentru sistemul imunitar. Stiati ca structura biochimica a anticorpilor este una proteica? Asadar organismul nostru are nevoie de proteine de buna calitate.

Pestele si produsele marine

Cantitatea inseamnata de acizi grasi omega 3 si omega 6 pe care pestele o contine ajuta sistemul nervos sa functioneze la cote maxime si de asemenea acesti acizi nesaturati omega mobilizeaza grasimile din tesuturile grase, reprezentand substante de nelipsit dintr-o dieta echilibrata. Fructele de mare prezinta de asemenea multiple beneficii pentru sanatate si sunt bogate in zinc, un mineral extrem de uril in specil femeilor – este indispensabil sanatatii intime. Stridiile sunt cele mai bogate in zinc.

Citește și:

Cerealele integrale

Cerealele integrale (acelea din bob zdrobit cum este musli) contin multe fibre, dar si un tip de glucide de foarte buna calitate, astfel incat aceste glucide se absorb lent in organism, pe parcursul a mai multor ore de la ingestie, asigurand un tonus energeti ridicat pentru mai multe ore. Din acest motiv cerealele integrale trebuie consumate dimineata. De asemenea prin absorbtia lenta a glucidelor continute, cerealele integrale nu “hartuiesc” pancreasul in secretia de insulina, asa cum face zaharul sau orice alt aliment bogat in zahar.

Fibrele alimentare asigura o buna functionare a intestinelor si de asemenea sunt recunoscute ca avand efecte anticancerigene privind maladiile oncologice ale colonului.

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.