Iarna este geroasa iar organismul trebuie sa faca fata variatiilor de temperatura prin mecanismele sale cu care incearca sa mentina constanta temperatura noastra interioara.
- salata de morcov ras cu mar ca desert de exemplu;
- salata de morcov ras cu radacina de pastranac, telina, sfecla rosie rasa, condimentata cu otet, piper, sare si putin ulei;
- salata de varza;
- salata de ridiche neagra cu ulei;
- salata de gulie rasa cu piper, marar tocat marunt si ulei etc.
Salatele se consuma la temperatura camerei si nu foarte reci.
Fructe energizante
Fructele sunt de asemenea indicate in meniul zilnic, ca si legumele, puteti consuma pana la 5 fructe pe zi, in salate de fructe (in care puteti adauga si fructe oleaginoase nepreparate termic: nuci, alune, mieji de seminte etc.) sau ca atare.
Grasimi bune
Grasimile sanatoase aduc un aport caloric necesra in sezonul rece.
Ca si surse de grasimi bune sunt recomandate alimente ca:
- fructe oleaginoase necoapte: nuci, alune, arahide, caju, mieji de seminte de floarea-soarelui sau dovleac etc.;
- carnea de peste. Iarna se recomanda sa consumati saptamanal peste;
- uleiuri extravirgine (adica preparate la rece): ulei de masline extravirgin, ulei de palmier extravirgin, ulei de floarea-soarelui extravirgin, ulei de porumb extravirgin (acesta este foarte caloric) etc.
- fructe uleioase: mago, avocado etc.
Citește și:
-
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
-
Cum să revii la greutatea ideală: Meniul de 7 zile care te ajută să slăbești după excesul alimentar de sărbători
-
Cum se face un smoothie: rețete delicioase, pași simpli, calorii și informații nutriționale complete
-
40 de rețete de post - idei delicioase pentru o alimentație sănătoasă
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Cum să revii la greutatea ideală: Meniul de 7 zile care te ajută să slăbești după excesul alimentar de sărbători
- Cum se face un smoothie: rețete delicioase, pași simpli, calorii și informații nutriționale complete
- 40 de rețete de post - idei delicioase pentru o alimentație sănătoasă