Iarna este geroasa iar organismul trebuie sa faca fata variatiilor de temperatura prin mecanismele sale cu care incearca sa mentina constanta temperatura noastra interioara.
Carnea este calorica iar in sezonul rece aportul zilnic de carne trebuie crescut usor. Se recomanda astfel sa consumati pe zi doua feluri de mancare calda care contine si carne, de preferabil la pranz si seara.
Carnea indicata spre consum este cea de pui, peste sau curcan – aceasta carne prezinta destul de putine toxine si este considerata ca fiind cea mai sanatoasa dintre restul sortimentelor de carne.
Bauturi calde
Iarna sunt indicate bauturile calde. Iata ce puteti bea:
- ceai;
- suc de mere fierbinte cu scortisoara;
- cafea;
- lapte fierbinte cu sau fara cacao;
- limonada fierbinte sau ceai de lamaie (se pun la fiert intr-un litru de apa o jumatate de lamaie taiata felii mici, apoi cand este gata se bea fierbinte cu zahar);
Mai puteti consuma apa plata si suc de fructe la temperatura camerei.