Mezelurile sunt consumate de mii de romani si o marte parte dintre familii le ofera copiilor cel putin la micul dejun sau in sandwichuri mezeluri. Insa cati dintre romani citesc eticheta (in special partea de ingrediente) a produselor pe care le consuma? Mezelurile – printre alimentele cu cele mai multe E-uri In Romanai nu exista o lege care sa protejeze suficient consumatorul, astfel ca o serie de produse chiar daca nu contin acele cateva substante intersize prin lege contin insa multe altele care sunt toxice pentru organismul uman. Mai mult decat atat nu se face apel neaparat la valoarea nutritiva a alimentelor in raport cu denumirea acestora. De exemplu daca veti citi ingredientele unui pateu veti observa suprinsi ca peste 50% din compozitia acestuia nu este reprezentata, asa cum ne-am astepta, de ficat, ci de slanina (cel mai mare procent), sorici si pielite, aditivi alimentari care imita condimentele, coloranti si alte E-uri. Cu alte cuvinte din continutul unui pateu abia un sfert este ceea ce ar trebui sa fie conform unei retete clasice. Mezelurile afumate si salamurile sunt de asemenea foarte nocive si incarcate cu substante daunatoare. Producatorii pun accentul pe aroma si aspectul mezelurilor Practic consumatorii mananca multe calorii si substante toxice, dar “nu se hranesc” in sensul ca aceste mezeluri nu au valoare nutritiva, nu contin proteinele necesare, aminoacizii necesari organismului, acizi grasi, vitamine si minerale.
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: