Setari Cookie-uri

7 Atitudini care te intineresc cu 10 ani

O parte din alegerile noastre in viata ne pot periclita sanatatea si pot accelera procesele de imbatranire.

O parte din alegerile noastre in viata ne pot periclita sanatatea si pot accelera procesele de imbatranire.


Asa se intampla de exemplu in cazul alimentatiei inadecvate prin care ne intoxicam organismul cu fiecare masa, prin lipsa sportului, prin fumat sau alte atitudini care ne fac mai mult rau decat bine si care ne imbatranesc, ne scurteaza viata.


7 Atitudini care te intineresc cu 10 ani



Iti doresti sa fii mai tanara cu 10 ani? Atunci iata care sunt atitudinile care iti aduc tineretea in viata.

Consuma fructe crude

consumul de fructe te intinereste cu 10 ani
Fructele contin multe vitamine, minerale si antioxidanti care ajuta la refacerea ogranismului si a sistemelor energetice, hranesc creierul si reduc stresul oxidativ prin actiunea antioxidanta.


Cei care consuma cel putin doua fructe proaspete pe zi nu doar trec mai rar pe la doctor, ci isi mentin mai bine frumusetea si tineretea.


Este important sa variati consumul de fructe, adica sa nu consumati in fiecare zi aceleasi tipuri de fructe. Consumati variat citrice, fructe oleaginoase, mango, avocado, banane, sharon, pere, prune etc. – variatia fructelor va asigura un aport complet al nutrientilor existenti in fructe.

Consuma legume crude

consumul de legume crude te intinereste cu 10 ani
Legumele crude au si ele in continutul lor vitamine si minerale ca si fructele, insa au un procent mai mare de minerale si de asemenea contin mai multe fibre. Legumele prezinta de asemenea o cantitate mai mare de vitamina D vegetala decat fructele, precum si substante nutritive complexe, proteine si grasimi vegetale.


Este recomandat sa consumati zilnic o salata de cruditati si sa incercati sa variati legumele pe care le consumati de la o zi la alta. Este indicat ca o salata sa contina cel putin trei legume diferite, sa nu adaugati mai mult de o lingura de ulei si de asemenea sa nu folositi condimente de sinteza.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Martie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.