Setari Cookie-uri

7 Atitudini care te intineresc cu 10 ani

O parte din alegerile noastre in viata ne pot periclita sanatatea si pot accelera procesele de imbatranire.

Evitati fumul si noxele toxice

evitarea fumului de tigara
Evitati fumul de tigara, atat prin fumatul activ cat si prin cel pasiv. Evitati sa mergeti in locuri aglomerate unde se fumeaza foarte mult.


Aerisiti biroul unde lucrati precum si camera unde locuiti – zilnic este indicat sa aerisiti, chiar si un minut daca vremea este prea rece si nu va permite.


Evitati stationarea in incaperi cu mult fum, in camere industriale, topitorii sau in zone cu prafuri de constructii – acestea sunt toxice si pot declansa in timp chiar boli pulmonare cronice.

Consumati doi litri de apa pe zi

consumul de apa te intinereste cu 10 ani

Probabil ati auzit des acest indemn, insa... este indicat sa nu confundati apa cu orice tip de lichid. Noi recomandam sa consumati apa – apa plata in care puteti adauga cateva picaturi dezeama de lamaie proaspata pentru aroma si gust. Incercati ca aproximativ 80% din lichidele consumate zilnic sa fie reprezentate de apa.

Mancati sanatos

alimentatia sanatoasa te intinereste cu 10 ani
Alegeti carnea de pui si de peste in locul carnii de vita sau porc. Alegeti fructele de mare in meniurile estivale.


Alegeti painea din faina integrala 100% in locul celei albe, cerealele integrale dimineata in locul unei omlete sau a mezelurilor.


Inlocuiti mezelurile cu gratar de pui sau peste, preparatele prajite cu preparate pe gratar sau la cuptor. Alegeti sa consumati la fiecare masa primul fel de mancare lichid: ciorba/supa.


Nu mai combinati carnea cu alimente bogate in amidon sau zaharuri (paine, orez, cartofi) ci cu legme, de preferabil crude.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Martie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.