Setari Cookie-uri

Ceaiul verde - istorie, compozitie si beneficii

Am invatat de-a lungul timpului multe „trucuri” pentru a ne mentine in forma si a fi sanatosi. Potrivit unor studii importante din domeniul nutritiei, consumul de ceai verde ar trebui sa faca parte din „trusa” indispensabila pentru sanatatea trupului si a spiritului.

Pe langa fluorul care protejeaza dintii si alte urme de elemente precum potasiul, magneziul, vitaminele A, B1 si B2, ceaiul verde mai contine trei componente foarte importante: uleiuri esentiale, cofeina si polifenoli.


Beneficiile ceaiului verde


ceai verde Ceaiul verde este o alternativa sanatoasa la sucurile carbogazoase, reusind sa combine beneficiile apei pure cu placerea gustului.

In ziua de azi cercetarile stiintifice atesta proprietatile deosebite ale ceaiului verde, fara conservanti, fara coloranti, cu antioxidanti. Ceaiului verde ii sunt recunoscute calitatile antioxidante si s-a descoperit ca polifenolii ce ii contine sunt antioxidanti de 20 de ori mai puternici decat vitamina E.

Uleiurile esentiale confera ceaiului verde gustul si aroma specifica si ajuta la scaderea nivelului colesterolului din sange. Cofeina din ceaiul verde actioneaza ca stimulent usor si, spre deosebire de cofeina din cafea, care isi face efectul imediat, se elibereaza mai incet in organism, dar tocmai acest efect mai lent constituie un avantaj intrucat starea de bine, de revitalizare pe care o induce in organism se va prelungi cu mult fata de cea data de cafea.

De asemenea, acest tip de cofeina ajuta la activarea metabolismului si a sistemului digestiv si contribuie la purificarea organismului de toxine. Tot astfel, stimuleaza circulatia si previne afectiunile cardio-vasculare. In cazul cancerului la plamani, colon, al sistemului digestiv, al pielii, la san sau de prostata, antioxidantii din ceaiul verde par a reduce dimensiunile si ocurenta unor astfel de tumori sau previn dezvoltarea lor. Cercetarile au aratat ca polifenolii din ceaiul verde contribuie la reducerea absorbtiei grasimii in sange si prin urmare, la scaderea colesterolului, conducand astfel la reducerea greutatii corporale.

Potrivit unui studiu prezentat la intalnirea anuala a Asociatiei Dietetice Americane (ADA) din octombrie 2005, ceaiul verde contine mai multi antioxidanti flavonoizi, in special catehina, decat orice alt aliment sau bautura. Acest tip de antioxidanti joaca un rol important mai ales in mentinerea sanatatii inimii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Martie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.