Setari Cookie-uri

Ceaiul verde - istorie, compozitie si beneficii

Am invatat de-a lungul timpului multe „trucuri” pentru a ne mentine in forma si a fi sanatosi. Potrivit unor studii importante din domeniul nutritiei, consumul de ceai verde ar trebui sa faca parte din „trusa” indispensabila pentru sanatatea trupului si a spiritului.

Spiritul. In secolul al XII-lea, ceaiul verde provenea din China unde era folosit pentru a mentine treaz spiritul in timpul ritualurilor de meditatie.

Astazi, dupa atatea secole, s-au schimbat foarte putine lucruri de fapt in motivatia de a consuma ceaiul verde. Ceaiul verde ne ajuta sa ne asiguram armonia deplina: trup, minte si spirit, pentru o viata sanatoasa si fericita.

Prepararea unui ceai perfect


Ingrediente esentiale


Cald sau rece, ceaiul verde este bautura ideala. Pentru a savura o cana perfecta de ceai verde, aveti nevoie de doua ingrediente 100% naturale: apa si frunze de ceai verde. In acest sens, este important sa respectati urmatorii pasi: folositi apa rece de la cele mai pure surse, care sa contina suficient oxigen. Fierbeti apa moderat la microunde sau la ibric in asa fel incat sa nu indepartati oxigenul si mai ales, nu refierbeti apa pentru a doua cana de ceai. Magia incepe imediat dupa ce ati turnat apa calda pe frunzele sau plicul de ceai verde. Pentru a permite eliberarea completa a antioxidantilor flavonoizi, lasati ceaiul verde la infuzat aproximativ trei minute.
In mod traditional, ceaiul verde este consumat fara adaos de zahar sau lapte, pentru a-i savura gustul bogat.

Pastrare


Datorita faptului ca ceaiul verde este un produs 100% agricol, pliculetele de ceai verde ar trebui stocate in cutii etanse pentru a nu fi afectate de lumina, caldura sau umezeala. De asemenea, ceaiul verde absoarbe foarte repede mirosurile, de aceea este indicat sa nu fie pastrat in frigider sau in apropierea altor tipuri de alimente.




Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Martie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.