Setari Cookie-uri

5 Alimente care te ingrasa, dar te si slabesc: Tu alegi!

Pentru a ne bucura de calitatile alimentelor ar trebui sa urmam anumite reguli nutritionale care sa ne avantajeze alimentatia. Anumite alimente au capacitatea de a ne slabi, dar si de a ne ingrasa, ideal este ca noi sa alegem partea de care avem nevoie.

Carnea

Carnea

Carnea de pui, curcan sau peste are proprietati benefice pentru organism daca este consumata in anumite conditii. Carnea de porc si alte produse pot sa creasca depozitele adipoase.

Carnea ingrasa cand:
- Este carne de porc, oaie sau capra, iepure etc., cu exceptia carnii de pui, curcan, peste;
- Ingrasa daca este combinata cu grasimi, mai ales daca este prajita;
- Carnea ingrasa daca este combinata cu carbohidrati: cartofi, orez, legume foarte dulci ca morcovii sau radacinoase;
- Carnea ingrasa daca este consumata sub forma de mezeluri, carnati, salam, conserve.

Carnea slabeste cand:

- Este pregatita la cuptor, pe gratar cu aburi sau fiarta;
- Cand se consuma in supe;
- Cand este asortata cu salate, garnituri de legume (fara cartof, orez, legume dulci) sau muraturi;
- Cand nu se consuma mai mult de o masa cu carne pe zi (exceptie face pestele, se considera ca nu poti manca atata peste cat sa fie nociv);
- Cand nu se combina cu paine, cartofi, orez, paste, foietaje.



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Iulie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.