Ouale sunt alimente foarte hranitoare, ascunzand multe secrete privind beneficiile asupra sanatatii, precum si modalitatea corecta de a le consuma astfel incat sa nu pierdem nicio proprietate a acestora.
Galbenusul insa contine o bogata gama de nutrienti care se neutralizeaza prin preparare termica. Cu alte cuvinte ar trebui sa consumam oua moi, adica cu albusul bine preparat termic, dar cu galbenusul cat mai crud – in felul acesta ne putem bucura de proprietatile uimitoare ale oului.
Ca sugestie, va recomandam oua fierte moi si nu prajite – acestea din ruma din contra, devin nocive pentru sanatate.
3. Poti recunoaste oul proaspat dupa cateva caracteristici
In primul rand oul proaspat are porii din coaja activi, ceea ce ii confera o culoare mate si o usoara transparenta cojii. Daca oul prezinta coaja lucioasa, atunci este mia vechi.
De asemenea culorile albusului si galbenusului devin mai maronii odata ce oul se invecheste. Mai mult decat atat, daca oul imediat dupa spargere are galbenusul spart, este indicat sa aruncati acel ou caci sansa de a fi „stricat” si de a va imbolnavi este foarte mare.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Începe Caravana Akademia Kinderland, ediția 2023: școala mobilă de alimentație sănătoasă pentru copii ajunge în vestul țării
- Eli Vorbește și DOZA se alătură portofoliului TRU [The Real You]
- start-up.ro a lansat primul documentar despre istoria și evoluția ecosistemului de startup-uri din România
Oul propaspat are un miros foarte discret, fad, pe cand cel vechi sau stricat are un miros patrunzator, fetid.