Setari Cookie-uri

5 curiozitati despre oua! Stiati ca... ?

Ouale sunt alimente foarte hranitoare, ascunzand multe secrete privind beneficiile asupra sanatatii, precum si modalitatea corecta de a le consuma astfel incat sa nu pierdem nicio proprietate a acestora.

4. Stiati de ce este recomandat sa consumati 3-4 oua pe saptamana?

Ouale au fost implicate in diverse opinii cu privire la continutul de colesterol. Ultimele studii au aratat ca oul nu contine mult colesterol, dar poate stimula ficatul sa produca o cantitate mai mare de colesterol endogen. De aceea este indicat sa nu consumati mai mult de 3-4 oua pe saptamana. Aveti grija sa nu consumati omplete, ci oua fierte.

5. Stiti ce reprezinta cifra stampilata pe ou?

Ouale comercializate pezinta stampilat un cod, pe langa data expirarii. Iata ce reprezinta prima cifra a codului stampilat pe ou:

  • Cifra 0 apartine produselor ecologice, gainile nu au fost crescute cu substante chimice si de asemenea acestea sunt crescute in aer liber si nu in baterii, ceea ce face ca ouale sa nu contina hormoni de stres secretati de gaina.
  • Cifra 1: oua de gaina crescuta in aer liber;
  • Cifra 2: oua de la gaini crescute in hale, la sol;
  • Cifra 3 este “cea mai rea”, aceasta specifica faptul ca gainile de la care provin respectivele oua au fost crescute in baterii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.