Dieta Paleolitica – Dieta Doctorului Loren Cordain

Doctorul american Loren Cordain este fondatorul Institutului de Nutritie Paleolitica, fiind si cel care initiaza aceasta dieta.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

dieta paleolitica pentru slabire

Sursa foto: shutterstock_71230279

Se considera ca omul paleolitic era vanator si culegator, avea multa activitate fizica in fiecare zi, iar alimentele pe care le consuma cresteau in salbaticie, fiind astfel foarte sanatoase. Chiar si animalele consumate cresteau in salbaticie, avand mult mai putine grasimi si o „carne macra”, fara hormoni sau alte substante care se administreaza astazi si care scad considerabil calitatea unui produs care ar fi trebuit sa fie sanatos si devine astfel, prin interventia omului, nociv.

Dieta lui DUMNEZEU - slabeste si vindeca!

Dieta Paleolitica – principii alimentare

In Paleolitic omul avea activitate fizica vanand, apoi manca pe saturate ca dupa masa copioasa, poate chiar exagerata, sa sufere de foame poate mai mult de o zi pana la urmatoarea prada.

Astfel cei care tin dieta paleolitica pot manca mult la o masa, apoi sa se abtina 24 de ore, unii aleg chiar sa faca exercitii fizice intense cu cateva ore inainte de masa pentru a mima vanatoarea. Medicii atrag insa atentia in a nu se exagera cu postul negru.

dieta paleolitica pentru slabire

Sursa foto: shutterstock_71310466

Omul paleolitic consuma de asemenea alimente crescute biologic, aceste alimente ar trebui sa le consumam si noi astazi.

Cu alte cuvinte: carne si oua de la pasari crescute in libertate si hranite natural, carne de la pesti crescuti in salbaticie sau macar hraniti ca cei din apele naturale, carnea animalelor crescute in libertate fara niciun stimulent al cresterii, legume/fructe bio.

Dieta cu PORTOCALE: cea mai apreciata dieta de sezon

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: