Setari Cookie-uri

Dieta Paleolitica - dieta medicala a omului preistoric

1.44 (Ratingul specialistilor)

Pro

Este ieftina
Se bazeaza pe studii medicale
Se combina cu sportul

Contra

Este dificil de urmat
Creste capacitatea gastrica
Boli cardiovasculare
Detoxifiere
Diabet
Sanatoasa
Slabire pe termen lung
Slabire termen scurt
Usor de urmat

Voteaza si tu aceasta dieta

2 din 1 vot

Dieta Paleolitica starneste in zilele noastre un real interes. Dieta Paleolitica se bazeaza pe alimente precum carnea si ouale si porneste de la ideea ca in prezent carnea pe care o consumam este mult mai grasa decat era in alte vremuri din cauza injectarii cu hormoni de crestere si alte substante care au ca rol cresterea animalului/pasarei/pestelui de la care procuram astazi carne.

Dieta Paleolitica – Dieta Doctorului Loren Cordain

Doctorul american Loren Cordain este fondatorul Institutului de Nutritie Paleolitica, fiind si cel care initiaza aceasta dieta.

dieta paleolitica pentru slabire

Sursa foto: shutterstock_71230279

Se considera ca omul paleolitic era vanator si culegator, avea multa activitate fizica in fiecare zi, iar alimentele pe care le consuma cresteau in salbaticie, fiind astfel foarte sanatoase. Chiar si animalele consumate cresteau in salbaticie, avand mult mai putine grasimi si o „carne macra”, fara hormoni sau alte substante care se administreaza astazi si care scad considerabil calitatea unui produs care ar fi trebuit sa fie sanatos si devine astfel, prin interventia omului, nociv.

Dieta lui DUMNEZEU - slabeste si vindeca!

Dieta Paleolitica – principii alimentare

In Paleolitic omul avea activitate fizica vanand, apoi manca pe saturate ca dupa masa copioasa, poate chiar exagerata, sa sufere de foame poate mai mult de o zi pana la urmatoarea prada.

Citește și:

Astfel cei care tin dieta paleolitica pot manca mult la o masa, apoi sa se abtina 24 de ore, unii aleg chiar sa faca exercitii fizice intense cu cateva ore inainte de masa pentru a mima vanatoarea. Medicii atrag insa atentia in a nu se exagera cu postul negru.

dieta paleolitica pentru slabire

Sursa foto: shutterstock_71310466

Omul paleolitic consuma de asemenea alimente crescute biologic, aceste alimente ar trebui sa le consumam si noi astazi.

Cu alte cuvinte: carne si oua de la pasari crescute in libertate si hranite natural, carne de la pesti crescuti in salbaticie sau macar hraniti ca cei din apele naturale, carnea animalelor crescute in libertate fara niciun stimulent al cresterii, legume/fructe bio.

Vizionare placuta


Kudika
18 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.