Oare cine nu a auzit ca Regina Cleopatra isi mentinea frumusetea cu care a cucerit imparatii romani cu ajutorul ... laptelui de capra? Da, este adevarat. In Egiptul Antic, laptele de capra era sacru si era folosit drept ofranda pentru zei, iar aristocratele il foloseau pentru a-si mentine frumusetea si elasticitatea pielii. Grecii i-au descoperit calitatile extraordinare si il consumau ca pe un medicament in tratarea bolilor pulmonare si a altor afectiuni. Chiar Hipocrate numea spumosul lapte „lichid miraculos”. Si stramosii nostri foloseau laptele de capra pentru a indeparta deochiul, pentru a trata infertilitatea masculina si feminina si bolile de stomac.
In primul rand, laptele de capra nu provoaca alergii. El este mai usor de digerat de organism decat laptele de vaca pentru ca este de calitate superioara. In general, laptele de capra este alb deschis la culoare iar grasimea din el este dispersata uniform in masa sa si nu se aduna la suprafata ca cea a laptelui de vaca. Laptele de capra contine vitamine, minerale, electroliti, enzime, proteine si acizi grasi care sunt cu usurinta absorbiti de organism. Stiati ca, pentru a digera lapte de capra, organismului nostru ii ia 20 de minute in timp ce pentru laptele de vaca ii trebuie pana la 24 de ore?
Featured foto by LEDOMSTOCK via Shutterstock
Spune-ti parerea!