Setari Cookie-uri

Ce alimente sunt bune sau rele pentru Qi-ul tau?

Mancarea este o sursa majora de energie, este capabila sa echilibreze Yin-ul si Yang-ul, Qi-ul si sangele in corp.

Bauturile foarte reci acumuleaza un Qi umed

Un obicei prost este sa beti ceaiuri foarte reci, apa foarte rece, cola foarte rece etc. Aceste bauturi foarte reci tind sa epuizeze energia stomacului, si poate cauza un Qi rece sau un Qi umed (cauza a obezitatii).

Prea multa branza si prea mult desert fac un Qi lipicios

O alta slabiciune a oamenilor este mancatul in exces a dulciurilor, lucru ce duce la un Qi lipicios si neclar si cu o circulatie lenta. De asemenea fumatul face un Qi murdar. Taoistii spuneau: "5 culori te fac sa orbesti, 5 sunete te fac sa surzesti si 5 gusturi iti fac limba tacuta" (aici 5 simbolizeaza excesul , si prin urmare dezechilibre).

Yin-Yang vs acid-alcaline

Multi nutritionisti occidentali cunosc proprietatile acide si alcaline ale alimentelor, dar nu sunt constienti de proprietatile Yin-Yang si de importanta lor. Multe persoane au dezechilibre de Yin-Yang, lucru ce sta la baza multor boli. De exemplu, acesta este un motiv pentru care unele persoane racesc foarte repede. Alimentele pe care le consuma in timpul racelii pot agrava boala sau o pot ameliora. De exmplu, ginseng-ul este considerat in China un supliment foarte bun. Dar unele tipuri de ginseng sunt Yin (depinzand de locul de crestere), in timp ce alte tipuri sunt Yang. Un caz complicat este atunci cand o persoana are prea mult Yin si prea mult Yang in acelasi timp. Asta duce de obicei la blocaje care izoleaza Yin-ul si Yang-ul in corp.

Citește și:

Alimente Yin : lapte, miere, zahar, ulei, sucuri de fructe, condiment, fructe tropicale

Alimente Yang: pasari de curte (pui, rata, curcan, gasca), fructe de mare , oua, carne, sare, peste, branza.

Aceasta este o lista scurta a alimentelor Yin si Yang. Intre ele exista si alimentele neutre, care sunt echilibrate: semintele, nucile, legumele, cerealele, fasolea, merele si perele.

Comunicat de presa xingshenzhuang.ro

Foto: sxc.hu

Vizionare placuta


Kudika
2 Iulie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.