Specialistii in nutritie, citati de site-ul Yahoo Shine, au realizat insa o lista a alimentelor "interzise" pe care ar trebui sa le incluzi in dieta zilnica.
Carnea de vita

Carnea de vita
Carnea de vita este evitata de cele mai multe ori de persoanele care au afectiuni cardiace, deoarece este bogata in grasimi saturate, cunoscute si sub numele de grasimi "rele".Nutritionistii mentioneaza ca acest tip de carne are un continut scazut de grasimi, spre deosebire de cea de porc, si este bogata in proteine si fier.
Acest aliment este indicat persoanelor care vor sa scape de kilogramele in exces, astfel ca nu poate fi considerat daunator siluetei. Pentru ca este mai bogata in kilocalorii decat carnea de pui sau de curcan, nutritionistii recomanda ca aceasta sa fie mancata o data pe saptamana, cel mult de doua ori.
Carnea de vita poate fi periculoasa sanatatii inimii daca este prajita in ulei. Astfel, nutritionistii recomanda ca alimentul sa fie preparat la gratar sau la cuptor.