Setari Cookie-uri

5 metode sa scapi de pofta de dulce

Pofta de dulce se traduce adesea prin dependenta fata de produsele care imbina zaharul cu grasimile.

Aici am putea include ciocolata si orice produs alimentar care contine ciocolata, prajiturile, cornurile, biscuitii etc.

Totodata zaharul singur creeaza dependenta, astfel ca devenim usor cuceriti de tot ceea ce este dulce.

Astazi este deja dovedit prin numeroase studii efectul nociv al zaharului, cu atat mai mult cu cat este combinat cu grasimi. Si pentru ca tot vorbim de acestea, atragem atentia asupra produselor degresate care contin de fapt mai mult zahar pentru a pastra un gust bun. Asadar daca veti consuma produse degresate nu iesiti neparat in castig.

Pentru ca dependenta de dulce a cuprins tot mai mule persoane, va propunem cateva metode simple pentru a inlatura zaharul din alimentatie.

cum sa scapi de pofta de dulce

5 metode sa scapi de pofta de dulce

Fructe vs dulciuri

Atunci cand aveti pofta de “ceva dulce” consumati repede un fruct dulce.

Citește și:

Aici putem include: strugurii, bananele, pepenele rosu si pepenele galben, sharon, rodie, ananas etc. Alegeti fructe proaspete si nu confiate – acestea din urma sunt mult mai calorice la aceeasi cantitate.

cum sa scapi de pofta de dulce

Alege macar o masa de fructe pe zi

Mancati in fiecare zi fructe, astfel acestea va satisfac nevoia de dulce din organism, dar aduc si un aport de vitamine, minerale si fibre naturale.

Fructele contin fructoza – un “dulce sanatos” sa zicem asa – dar si alte tipuri de carbohidrati care nu sunt nocive precum zaharul si care aduc aportul de dulce necesar astfel incat sa nu simtiti in continuare nevoia de... alte dulciuri.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
3 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.