Macesele sunt fructe bune ‘la toate’ am putea spune, fiind considerate un adevarat panaceu. Macesele se culeg din vara pana la finele lui octombrie, in functie de altitudine si soi, fiind indicat sa alegeti fructe rosii si tari.
Cura de detoxifiere cu macese – principii
Cura cu macese dureaza 5 zile.
Dimineata consumati o ceasca de iaurt cu o lingurita rasa de pudra de macese si o cana cu infuzie de macese dintr-o lingurita rasa de pudra. Puteti folosi frunze de menta (menta naturala nu alte preparate sau ceaiuri).
La pranz se consuma o salata numai de legume, fara paine, in care puteti adauga porumb fiert, mazare sau boabe de fasole, ciuperci crude. Se adauga o lingurita cu varf de pudra de macese.
Gustarea de dupa-amiaza: se poate consuma un iaurt cu pudra de macese – o lingurita rasa – sau se poate consuma o cana de macese proaspete (in acest caz nu se consuma samburii ci doar pulpa).
Seara se consuma supa sau cioba de legume cu carne si o infuzie din macese proaspete (o lingura cu varf) sau pudra de macese (o lingurita rasa).
Beneficiile curei cu macese
Aceasta cura detoxifica intens organismul si aduce o serie de beneficii sanatatii:
- previne si trateaza anemia;
- reechilibreaza metabolismul;
- combate constipatia;
- reduce iritatiile gastrice si intestinale;
Foto: Shutterstock.com