Sa facem cunostinta cu pepenele rosu!

Pepenele rosu este un fruct provenit tocmai din indepartata Africa de Sud, fiind folosit din vechime ca hrana, in majoritatea regiunilor din Africa. Inclusiv faraonii Egiptului antic se hraneau cu dulceata pepenelui rosu.

De aici, el a fost “adoptat” de restul continentelor, mai intai s-a raspandit in China in secolul 10, apoi in Europa, in secolul 13 si in sfarsit in America, trei secole mai tarziu.

Cu ce “se lauda” pepenele rosu!
    Apa: Pepenele rosu are un continut foarte generos de apa, in proportie de pana la 95%. Fructoza: este zaharul “prietenos” din fructe, pe care il pot consuma si bolnavii de diabet. Pepenele rosu contine pana la 5% fructoza. Vitamine: contine multa vitamina C si beta carotene precum si vitamine din complexul B Minerale: Ca, Mg Aminoacizi : citrulina Antioxidant: licopen (un beta-caroten cu proprietati antioxidante superioare vitaminei E) Fibre
De la proprietati la beneficii, cat ai zice “pepene-rosu”!

• Hidratant • Diuretic • Antioxidant • Antihipertensiv • Digestiv • Hipocolesterolemiant • Anticancerigen

Foto: sxc.hu

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: