Va propunem sa aflati curiozitati interesante despre cafea, poate unele stiute, poate altele nu. In tot cazul, aceste curiozitati va imbogatesc cultura generala si merita citite!

12 Curiozitati despre Cafea - Bautura Luciditatii

Curiozitati despre cafea

Legenda descoperirii cafelei

Cafeaua se pare ca a fost descoperita pentru prima data de niste... capre. Da, exact asa. Pastorul acestora, pe numele sau Kaldi din Africa de Est, Ethiopia de astazi – a observat ca in timpul noptii caprele sale stau treze si sunt chiar foarte vioaie, topaie de colo colo fara a fi obosite.

Ce se intampla in corpul tau dupa ce bei o ceasca de cafea?
Pastorul si-a urmarit atent caprele si a sesizat ca pe timpul zilei acestea mancau cu placere niste boabe – fructele unui arbust. Atunci a incercat si pastorul sa manance acele boabe, devenind foarte energic si oboseala disparandu-i usor ca ceata.

12 Curiozitati despre Cafea - Bautura Luciditatii

Prima „ceasca de cafea”

La cateva zile, calugarul zonei Chadely il intalneste pe Kaldi si acesta ii povesteste despre planta misterioasa. Calugarul hotaraste sa incerce proprietatile fructelor arbustului de cafea, astfel ca le fierbe si obtine prima cafea. „puterea” de inviorare a bauturii s-a dovedit a fi adevarata.

Foto: Shutterstock.com

S-a lansat Kafune, cafeaua care-ti pune pe birou exuberanta Braziliei
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: