Setari Cookie-uri

12 Curiozitati despre Cafea - Bautura Luciditatii

Cafeaua - o bautura pe care atat de multi oameni o indragesc si care le face fiecare zi mai usoara. Efectele de "trezire intelectuala" si de crestere a tinusului psihic pe care cafeaua le are a facut ca aceasta bautura sa devina foarte populara.

Va propunem sa aflati curiozitati interesante despre cafea, poate unele stiute, poate altele nu. In tot cazul, aceste curiozitati va imbogatesc cultura generala si merita citite!

Curiozitati despre cafea

Legenda descoperirii cafelei

Cafeaua se pare ca a fost descoperita pentru prima data de niste... capre. Da, exact asa. Pastorul acestora, pe numele sau Kaldi din Africa de Est, Ethiopia de astazi – a observat ca in timpul noptii caprele sale stau treze si sunt chiar foarte vioaie, topaie de colo colo fara a fi obosite.

Pastorul si-a urmarit atent caprele si a sesizat ca pe timpul zilei acestea mancau cu placere niste boabe – fructele unui arbust. Atunci a incercat si pastorul sa manance acele boabe, devenind foarte energic si oboseala disparandu-i usor ca ceata.

12 Curiozitati despre Cafea - Bautura Luciditatii

Prima „ceasca de cafea”

La cateva zile, calugarul zonei Chadely il intalneste pe Kaldi si acesta ii povesteste despre planta misterioasa. Calugarul hotaraste sa incerce proprietatile fructelor arbustului de cafea, astfel ca le fierbe si obtine prima cafea. „puterea” de inviorare a bauturii s-a dovedit a fi adevarata.

Citește și:

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
5 Septembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.