Setari Cookie-uri

12 Curiozitati despre Cafea - Bautura Luciditatii

Cafeaua - o bautura pe care atat de multi oameni o indragesc si care le face fiecare zi mai usoara. Efectele de "trezire intelectuala" si de crestere a tinusului psihic pe care cafeaua le are a facut ca aceasta bautura sa devina foarte populara.

Cafeaua te poate ucide

Stiati ca o doza prea mare de cafea poate ucide? Ne vom abtine sa spunem si doza pentru a nu da idei „daunatoare”, insa este recomandat sa nu beti mai mult de 4 cesti de cafea pe zi, si aceasta cantitate rar. Indicat este sa consumati dimineata o ceasca de cafea.

12 Curiozitati despre Cafea - Bautura Luciditatii

Cate soiuri de cafea exista?

In lume exista aproximativ 80 de soiuri de cafea. Cel mai mult se cultiva cafeaua arabica, timpul de formare al boabelor fiind mai scurt.

Cafeaua alunga somnul postprandial

Dupa ce mancam, o mare parte din sangele circulant se aduna in jurul organelor digestive pentru a facilita digestia. Fluxul sanguin de la nivel cerebral scade usor, ceea ce duce la senzatia de somnolenta dupa masa, mai ales dupa o masa copioasa.

De aceea o cafea bauta dupa masa reprezinta remediul perfect pentru a reveni la energia de care avem nevoie.

Citește și:

12 Curiozitati despre Cafea - Bautura Luciditatii

Cafeaua decafeinizata – toxica?

Pentru a obtine cafea decofeinizata se folosesc tot felul de procese chimice, astfel ca specialistii sustin ca este mai bine sa se consume cafea normala, cu cafeina.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
5 Septembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.