Desi foarte des alergiile alimentare se confunda ca notiune cu intoleranta alimentar, medicii sustin insa ca nu reprezinta acelasi grup de patologii si ca sunt diferente mari intre acestea, alergiile alimentare fiind mai grave si mai rare.

Alimentatia in exces poate fi una din cauzele care duc la intoleranta alimentara, de exemplu daca mancati prea des sau prea mult un produs organismul poate ajunge sa il respinga.

Cauze care duc la intoleranta alimentara

Cea mai frecventa cauza este intoleranta congenitala, cum se intampla de exemplu in cazul intolerantei la lactoza sau intolerantei la gluten (o substanta care se gaseste in cereale).

O alta cauza a intolerantei alimentare poate fi pierderea capacitatii pentru digestia unor componente alimentare. De exemplu dupa o enterocolita acuta puteti face sindrom de colon iritabil prin afectarea mucoasei intestinale.

Insa in cele mai multe din cazurile de intoleranta alimentara nu se poate preciza cauza acestora.

25 Semne si simptome ca suferi de intoleranta alimentara

O serie de semne si simptome sunt adesea trecute cu vederea de pacineti, acestea ignorandu-le si asteptand „sa treaca”. Atunci cand simptomatologia se agraveaza, pacientul ajunge, tarziu, la medic.

Foto: Shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: