Setari Cookie-uri

6 alimente care ne energizeaza pe loc!

Societatea in care traim ne obliga sa avem un stil de viata activ. Asadar, in consecinta, pentru a avea succes, avem nevoie de cat mai multa energie. De unde o procuram?

O nutritie corecta si echilibrata este esentiala pentru a-i oferi organismului nostru energie din plin. Pentru a avea un stil de viata activ este nevoie sa consumam alimente ce ne dau imediat energie si ne ofera vitaminele dar si caloriile necesare activitatilor pe care le desfasuram.

Iata 6 alimente care ne ofera energie instantaneu:

Fructe exotice

Mai multe fructe precum papaya, guava, avocado ori portocalele sunt o extraordinara sursa de energie pentru organismul uman. Pe langa calitatile energizante, aceste fructe ne ofera prin consum si nutrienti esentiali pentru sanatate - vitamine, proteine si fibre.

Image © Sxc.hu

Afine

O modalitate naturala, dar si gustoasa de a ne grani propriul organism cu energie este sa consumam afine. Ele sunt extraordinare pentru sanatate deoarece ne stimuleaza creierul, ajutandu-ne sa devenim mai activi. La fel, in afara de faptul ca ele contin numerosi antioxidanti, sunt o alegere perfecta pentru persoanele care doresc sa tina dieta - au un numar foarte scazut de calorii si nu contin grasimi ori colesterol.

Citește și:

Fasole

Nu doar ca are forma unui rinichi in miniatura, insa bobul de fasole este foarte benefic pentru rinichi, glandele suprarenale si sistemul nervos. Asadar, bobul de fasole este un aliment excelent pentru un organism sanatos, pentru functionarea corecta a acestuia. Fiind o sursa vitala de proteine si antioxidanti, bobul de fasole ne ofera energie din plin!

Image © Sxc.hu

Vizionare placuta


Kudika
12 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.