ciocolata curiozitatiAstazi ciocolata este in continuare apreciata nu doar pentru gustul sau tot mai diversificat prin sortimentele delicioase, ci si pentru beneficiile pe care le aduce sanatatii.

Beneficiile ciocolatei asupra organismului

De fapt atunci cand vorbim despre beneficiile sanatoase ale ciocolatei ne referim la beneficiile aduse de cacao. Asadar este lesne de intuit ca cea mai buna ciocolata este cea cu un continut cat mai ridicat de cacao, de preferat peste 70% - pe scurt ciocolata neagra este cea mai sanatoasa.

Nu va faceti insa iluzii ca mancand doar ciocolata veti avea o sanatate de fier. Ca in orice domeniu se aplica si aici principiul moderatiei: consumand cu moderatie ciocolata va veti putea bucura de beneficiile acesteia.

Nu inlocuiti alimentatia sanatoasa cu ciocolata, sa nu uitam totusi ca sortimentele care se produc in zilele noastre contin foarte mult zahar.

Ciocolata neagra iti protejeaza inima

Ciocolata neagra protejeaza inima de infarct miocardic si scade riscul de accidente vasculare cerebrale daca este consumata cu moderatie. Aceste beneficii sunt sustinute de studii medicale si nutritionale care au scos la iveala importanta unor alimente in patologia cardiovasculara.

ciocolata curiozitati

Cea mai rapida hrana pentru creier

Daca se intampla uneori sa simtiti o foame imperioasa (de exemplu in hipoglicemie) ori treceti printr-o perioada de suprasolicitare psihica, atunci cateva „patratele” de ciocolata neagra va pot fi de mare ajutor.

Ciocolata stimuleaza creierul, iar prin continutul de glucoza ii asigura si hrana.

Pentru ca nutrientii se absorb usor in sange, efectele ciocolatei se instaleaza rapid!

Foto: Shutterstock.com

Surpriza gustului, intr-o calatorie rasfatata cu arome de ciocolata, cafea si ceai
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: