Setari Cookie-uri

6 Curiozitati sanatoase despre ciocolata

Ciocolata era considerata in antichitate "hrana zeilor" sau "bautura zeilor" (pentru ca initial ciocolata era preparata in stare lichida), fiind utilizata in multe ceremonii, iar arborele de cacao era considerat sacru.

Astazi ciocolata este in continuare apreciata nu doar pentru gustul sau tot mai diversificat prin sortimentele delicioase, ci si pentru beneficiile pe care le aduce sanatatii.

De fapt atunci cand vorbim despre beneficiile sanatoase ale ciocolatei ne referim la beneficiile aduse de cacao. Asadar este lesne de intuit ca cea mai buna ciocolata este cea cu un continut cat mai ridicat de cacao, de preferat peste 70% - pe scurt ciocolata neagra este cea mai sanatoasa.

Nu va faceti insa iluzii ca mancand doar ciocolata veti avea o sanatate de fier. Ca in orice domeniu se aplica si aici principiul moderatiei: consumand cu moderatie ciocolata va veti putea bucura de beneficiile acesteia.

Nu inlocuiti alimentatia sanatoasa cu ciocolata, sa nu uitam totusi ca sortimentele care se produc in zilele noastre contin foarte mult zahar.

Ciocolata neagra iti protejeaza inima

Ciocolata neagra protejeaza inima de infarct miocardic si scade riscul de accidente vasculare cerebrale daca este consumata cu moderatie. Aceste beneficii sunt sustinute de studii medicale si nutritionale care au scos la iveala importanta unor alimente in patologia cardiovasculara.

Citește și:

Cea mai rapida hrana pentru creier

Daca se intampla uneori sa simtiti o foame imperioasa (de exemplu in hipoglicemie) ori treceti printr-o perioada de suprasolicitare psihica, atunci cateva „patratele” de ciocolata neagra va pot fi de mare ajutor.

Ciocolata stimuleaza creierul, iar prin continutul de glucoza ii asigura si hrana.

Pentru ca nutrientii se absorb usor in sange, efectele ciocolatei se instaleaza rapid!

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
17 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.