Anumite alimente au proprietati anti-cancerigene dovedite stiintific, datorita nivelului ridicat de antioxidanti, de aceea, e nevoie sa fie cunoscute si sa li se gaseasca un loc in dieta din fiecare zi!
20 de alimente miraculoase care lupta impotriva cancerului
Usturoi
Studiile au aratat ca persoanele care consuma cu regularitate usturoi crud, (care contine compusi cu sulf ce determina distructia celulelor tumorale) au un risc mai scazut de a dezvolta cancer.
Efectul preventiv se refera indeosebi la cancerele de sistem digestiv: esofag, stomac, colon, ficat.
Usturoiul creste imunitatea naturala si are efect antibacterian, asupra Helicobacter pylori, bacteria asociata cu o crestere a riscului de a dezvolta cancer gastric.
“Doza” recomandata pentru efectul anti-cancerigen este de un catel de usturoi pe zi!
Fructe de padure
Fructele de padure (afine, zmeura, mure, coacaze) contin antioxidanti puternici (vitamina C, antocianine) care impiedica actiunea distructiva a radicalilor liberi asupra celulelor, precum si dezvoltarea celulelor cancerigene.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Importanța hidratării: beneficiile apei în organism și cum optimizezi consumul
- Carmen Brumă dezvăluie alimente care ajută la prevenirea osteoporozei
- După ce a fost diagnosticată cu o boală autoimună, Anca Țurcașiu a făcut schimbări drastice în alimentație.Ce consumă acum?
Antocianinele au inhibat dezvoltarea celulelor canceroase in cazul leucemiilor, tumorilor de colon si plamani.
Tomate
Anumite studii au aratat efectul protector al rosiilor impotriva cancerului de prostata.
Efectul anticancerigen al rosiilor se datoreaza unui antioxidant din structura lor, denumit licopen si vitaminei C.
Foto: Shutterstock.com