Setari Cookie-uri

20 de alimente miraculoase care lupta impotriva cancerului

Anumite alimente au proprietati anti-cancerigene dovedite stiintific, datorita nivelului ridicat de antioxidanti, de aceea, e nevoie sa fie cunoscute si sa li se gaseasca un loc in dieta din fiecare zi!

In cantitate mai mica, licopenul se intalneste si in pepenele rosu si morcovi.

Un aport crescut de licopen a fost corelat cu scaderea riscului de cancer de san, prostata, pancreas si cancer colorectal.

Legumele din familia Crucifere

Legumele din familia Crucifere: broccoli, varza, varza de Bruxelles, conopida contin substante cu efect anticancerigen, care au si rol protector pentru ADN.

Studiile au aratat efecte benefice ale cruciferelor impotriva cancerului de plamani, ficat, colon, san si endometru.

Dintre compusii cu rol anticancerigen se enumera: indol-3-carbinolul, sulforafanul, luteina si zeaxantina din broccoli, conopida si varza.

Ceaiul verde

Ceaiul verde contine antioxidanti polifenolici denumiti catehine, cu rol anticancerigen (impotriva cancerului de stomac, ficat, piele, plaman, colon, pancreas) si protector fata de radicalii liberi.

Citește și:

In cantitate mai mica, s-au regasit catehinele in ceaiul negru, vinul rosu si uleiul de masline.

Citeste articolul-sursa 20 Alimente miraculoase, pline de antioxidanti, care lupta impotriva cancerului! by Garbo

Iti recomandam sa citesti si:

Muraturile: secrete romanesti pentru tratarea bolilor

Dieta sezonului rece: 5 alimente de iarna extraordinare

UIMITOR si de dat mai departe: Farmacia lui Dumnezeu in cele 25 de Alimente ale omului!

Vizionare placuta


Kudika
19 Decembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.