Setari Cookie-uri

Sfaturi magice ca sa eviti kilogramele in plus de Sarbatori!

De obicei, in preajma sarbatorilor de iarna, lupta cu kilogramele in plus devine din ce in ce mai grea. Iata 9 trucuri la indemana ce te vor ajuta sa te pastrezi in forma de Craciun si revelion.

evita sa te ingrasi de sarbatori Este destul de greu ca in sezonul de iarna sa nu punem cateva kilograme in plus. Mai ales in perioada Craciunului avem tendinta sa facem o pauza de la dieta si sa mancam bucate alese. Totusi, acest tip de comportament poate avea efecte neplacute asupra sanatatii, dar si a aspectului nostru. Cateva sfaturi expuse mai jos ne vor ajuta sa avem o nutritie echilibrata chiar si in preajma sarbatorilor, sa nu exageram cu nimic si sa ne mentinem corpul in forma.

Image © Sxc.hu

De aceste sarbatori, schimba mancarurile grase cu optiuni mai sanatoase ale acestora.

In sezonul de iarna, in apropierea sarbatorilor de Craciun si Revelion, ne este foarte greu sa ne abtinem de la mancarurile gustoase pe care ne pregatim sa le servim. Ei bine, putem totusi sa alegem sa preparam varianta 'light' a produselor traditionale. In loc de sarmalute si friptura de porc putem sa consumam carne de curcan facuta la cuptor ori sarmale mai dietetice. La fel, putem inlocui dulciurile cu fructe coapte ori salata de fructe. In loc de branza normala putem alege branza de capra ce este extrem de sanatoasa. Noi suntem cei care compunem meniul de sarbatori, asadar sa incercam sa inlocuim mancarea grasa si nesaatoasa cu varietati usoare pentru stomac.

Citește și:

De aceste sarbatori, evita mancarurile ‘albe’.

Ce sunt mancarurile ‘albe’? Cartofii, orezul alb si toate produsele de panificatie facute din faina alba. De ce au mancarurile ‘albe’ o influenta negativa asupra organismului nostru? Pentru ca ne cresc apetitul. Asadar, in loc sa consumam paine alba, putem sa alegem una integrala ori neagra. La fel putem face si in cazul orezului.

De aceste sarbatori, consuma mai multe cereale integrale.

Asa cum am mentionat si mai sus, mancarurile ‘albe’ ne cresc apetitul, avand consecinte nedorite asupra organismului nostru. O alegere sanatoasa pentru noi este sa consumam mai multe cereale integrale. Acestea ne vor controla senzatia de foame si ne vor suplimenta organismul cu fibre si nutrienti.

Image © Sxc.hu

De aceste sarbatori, include in dieta alimentara mai multe fructe si legume.

Fructele si legumele sunt intotdeauna o optiune sanatoasa, saraca in calorii si nutritiva. De Craciun sau la o alta masa festiva din preajma sarbatorilor de iarna alege sa servesti platouri care sa contina legume crude ori salate de legume crude. La fel, inlocuieste prajiturile cu o salata de fructe.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Decembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.