Setari Cookie-uri

Muraturile: secrete romanesti pentru tratarea bolilor

Exista numeroase beneficii ale consumului de muraturi, fermentate natural, in saramura. Muraturile se recomanda a fi consumate in anumite afectiuni, precum ulcerul gastric sau constipatia, datorita proprietatilor curative.

Beneficiile pentru sanatate ale muraturilor

Beneficiile muraturilor

Se recomanda consumul muraturilor obtinute prin fermentatie naturala in saramura, in recipiente de lemn sau sticla - sugereaza Garbo.ro.

In procesul de fermentatie, in muraturi se acumuleaza acid lactic si se pastreaza vitaminele si mineralele din legume.

Muraturile contin urmatoarele vitamine:

  • Vitamina C
  • Vitamina A
  • Vitamine din complexul B

Muraturile sunt probiotice naturale, continand bacterii benefice (Lactobacili) care restabilesc echilibrul si sanatatea microflorei digestive si cresc imunitatea.

Anumiti compusi continuti in muraturi, in special in varza murata, au proprietati anticancerigene (glucozinolatii) si hepatoprotectoare (sulforafanul).

Muraturile sunt bogate in antioxidanti:

  • Vitamina C
  • Vitamina A
  • Vitamina E
  • Zinc

Muraturile au un continut bogat in fibre, ajutand la detoxifierea colonului si preventia constipatiei.

Citește și:

sursa foto: shutterstock; sxc.hu

Vizionare placuta


Kudika
24 Decembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.