Exista numeroase beneficii ale consumului de muraturi, fermentate natural, in saramura. Muraturile se recomanda a fi consumate in anumite afectiuni, precum ulcerul gastric sau constipatia, datorita proprietatilor curative.
Beneficiile pentru sanatate ale muraturilor
Beneficiile muraturilor
Se recomanda consumul muraturilor obtinute prin fermentatie naturala in saramura, in recipiente de lemn sau sticla - sugereaza Garbo.ro.
In procesul de fermentatie, in muraturi se acumuleaza acid lactic si se pastreaza vitaminele si mineralele din legume.
Muraturile contin urmatoarele vitamine:
- Vitamina C
- Vitamina A
- Vitamine din complexul B
Muraturile sunt probiotice naturale, continand bacterii benefice (Lactobacili) care restabilesc echilibrul si sanatatea microflorei digestive si cresc imunitatea.
Anumiti compusi continuti in muraturi, in special in varza murata, au proprietati anticancerigene (glucozinolatii) si hepatoprotectoare (sulforafanul).
Muraturile sunt bogate in antioxidanti:
- Vitamina C
- Vitamina A
- Vitamina E
- Zinc
Muraturile au un continut bogat in fibre, ajutand la detoxifierea colonului si preventia constipatiei.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Murăturile, surse de sănătate în alimentația ta. Nutriționistul îți explică de ce e indicat să le consumi
- Delia, apariție de senzație în PIața Obor! Vedeta a venit cu metroul și a cumpărat murături
- Ce trebuie să faci dacă găsești o căpușă pe pisica ta: Un ghid practic
sursa foto: shutterstock; sxc.hu