Exista numeroase beneficii ale consumului de muraturi, fermentate natural, in saramura. Muraturile se recomanda a fi consumate in anumite afectiuni, precum ulcerul gastric sau constipatia, datorita proprietatilor curative.
Beneficiile consumului de muraturi
Consumul de muraturi se recomanda in:
1 Afectiuni digestive
Muraturile au un continut crescut de acid lactic si bacterii “prietenoase”, care imbunatatesc digestia si amelioreaza problemele digestive (ulcere, gastrite, constipatie).
Deasemenea, prin continutul crescut de fibre si antioxidanti, muraturile ajuta la “curatarea” colonului de reziduurile toxice si cancerigene, precum nitrozaminele.
2 Detoxifierea organismului
3 Afectiuni hepatice
Muraturile contin antioxidanti, fibre si substante hepatoprotectoare, ajutand la detoxifierea hepatica.
4 Revitalizarea si remineralizarea organismului
Muraturile contin multe minerale: potasiu, sodiu, calciu, magneziu, fosfor, fier, iod.
5 Astm bronsic si alte afectiuni respiratorii (pneumonii)
Enzimele si antioxidantii din muraturi (vitamina C, vitamina A, zinc) au si proprietati imunostimulante, ajutand pe timp de iarna, la combaterea si preventia virozelor si a gripelor.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Murăturile, surse de sănătate în alimentația ta. Nutriționistul îți explică de ce e indicat să le consumi
- Delia, apariție de senzație în PIața Obor! Vedeta a venit cu metroul și a cumpărat murături
- Ce trebuie să faci dacă găsești o căpușă pe pisica ta: Un ghid practic
Citeste articolul sursa:
Muraturile: secrete romanesti pentru tratarea bolilor
by Garbo.ro
va recomandam:
Castraveti murati in sare
Salata de muraturi
Muraturi asortate in saramura
Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.
sursa foto: sxc.hu
articol de ioana p.