Setari Cookie-uri

Muraturile: secrete romanesti pentru tratarea bolilor

Exista numeroase beneficii ale consumului de muraturi, fermentate natural, in saramura. Muraturile se recomanda a fi consumate in anumite afectiuni, precum ulcerul gastric sau constipatia, datorita proprietatilor curative.

Beneficiile consumului de muraturi

Consumul de muraturi se recomanda in:

1 Afectiuni digestive

Muraturile au un continut crescut de acid lactic si bacterii “prietenoase”, care imbunatatesc digestia si amelioreaza problemele digestive (ulcere, gastrite, constipatie).

Deasemenea, prin continutul crescut de fibre si antioxidanti, muraturile ajuta la “curatarea” colonului de reziduurile toxice si cancerigene, precum nitrozaminele.

2 Detoxifierea organismului

3 Afectiuni hepatice

Muraturile contin antioxidanti, fibre si substante hepatoprotectoare, ajutand la detoxifierea hepatica.

4 Revitalizarea si remineralizarea organismului

Muraturile contin multe minerale: potasiu, sodiu, calciu, magneziu, fosfor, fier, iod.

5 Astm bronsic si alte afectiuni respiratorii (pneumonii)

Enzimele si antioxidantii din muraturi (vitamina C, vitamina A, zinc) au si proprietati imunostimulante, ajutand pe timp de iarna, la combaterea si preventia virozelor si a gripelor.

Citește și:

Citeste articolul sursa:

Muraturile: secrete romanesti pentru tratarea bolilor

by Garbo.ro

va recomandam:

Castraveti murati in sare

Salata de muraturi

Muraturi asortate in saramura

Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.

sursa foto: sxc.hu

articol de ioana p.

Vizionare placuta


Kudika
24 Decembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.