Setari Cookie-uri

10 Gustari minune pentru vremea rece

Odata cu scaderea temperaturii mediului, scade si dorinta noastra de a manca sanatos. Acest lucru s-ar putea datora faptului ca petrecem mai mult timp in casa, mancam mai mult si luam in greutate sau poate datorita sarbatorilor de iarna asociate cu vremea rece

Comunicat de presa

Odata cu scaderea temperaturii mediului, scade si dorinta noastra de a manca sanatos. Acest lucru s-ar putea datora faptului ca petrecem mai mult timp in casa, mancam mai mult si luam in greutate sau poate datorita sarbatorilor de iarna asociate cu vremea rece: Craciunul si Anul Nou, cand mesele sunt bogate, abundente in grasimi, deserturi si bauturi cu multe calorii (berea, vinul sau sampania).

Oricare ar fi motivul obiceiurilor nesanatoase, ne putem adapta si intampina sezonul rece in forma maxima. Daca vrei sa te simti satul, este important sa ii oferi corpului tau alimentatia de care are nevoie. Un platou de prajituri arata fantastic, dar acestea nu iti indeplinesc necesitatile nutritionale si curand vei simti nevoia sa mananci din nou. Vei fi surprins cat de repede te poti satura cu fructe sau legume care inlocuiesc cu succes micile gustari nesanatoase.

Citește și:

1. Merele coapte

Ce poate fi mai bun intr-o zi geroasa de iarna decat o placinta aburinda cu mere? Este un desert foarte apetisant, dar plin de calorii datorita crustei si continutului de zahar din compozitie. O alternativa sanatoasa: decojeste si scoate cotorul din cateva mere si aseaza-le intr-un recipient in cuptor la aprox.1500C pana se rumenesc usor si se inmoaie. Apoi amesteca-le cu iaurt degresat si cateva nuci si ai obtinut un desert natural si revigorant.

2. Semintele

In anotimpul rece exista predispozitia de a petrece mai mult timp in casa si de a fi mai putin activ. seminte Apetitul insa ramane activ, la fel si tentatia de a gusta cateva alune sarate, o negresa sau popcorn cu unt si curand realizezi ca ai luat 1500 de Kcal fara sa iti dai seama. O optiune sanatoasa pentru aceste perioade in care suntem mai sedentari sunt semintele de floarea soarelui bogate in Potasiu, vitamina E si fibre. Le poti praji chiar tu sau le poti cumpara gata coapte, dar preferabil fara sare. Pentru varietate, adauga seminte de dovleac (care sunt utile in ameliorarea anxietatii si diminuarea depresiei si care pot fi asociate cu lunile de vreme rece).

Citește și:

3. Fulgii de ovaz

Cerealele cu lapte rece nu sunt chiar prima optiune atunci cand temperaturile sunt foarte scazute. Dar aportul de vitamine si minerale pe care ni-l ofera un bol cu cereale este binevenit in orice moment al zilei. Fugii de ovaz sunt alegerea perfecta pentru o gustare rapida, mai ales ca pot fi consumati cu lapte caldut (alegeti lapte degresat sau lapte de soia). Puteti adauga stafide, migdale sau capsuni, pentru un plus de savoare.

Vizionare placuta


Kudika
4 Ianuarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.