Setari Cookie-uri

10 Gustari minune pentru vremea rece

Odata cu scaderea temperaturii mediului, scade si dorinta noastra de a manca sanatos. Acest lucru s-ar putea datora faptului ca petrecem mai mult timp in casa, mancam mai mult si luam in greutate sau poate datorita sarbatorilor de iarna asociate cu vremea rece

8. Batoanele din cereale

Daca am combina toate fructele si cerealele despre care am vorbit mai devreme intr-un tot unitar, am obtine gustarea perfecta - batonul din cereale. Un avantaj al acestor batoane este faptul ca sunt mai usor de manevrat atunci cand aveti mainile inghetate. Totusi, adaosul de ciocolata, zahar sau alti indulcitori, transforma aceste batoane in adevarate bombe calorice. Atentie asadar la continutul acestor mini-gustari!

9. Guava

guava

Guava contine o multime de antioxidanti, fier si vitamina C. Fructul se poate manca intreg, nu trebuie sa il decojesti sau sa ii scoti samburele, iar dupa o iesire in zapada este gustarea ideala.

10. Biscuitii Graham

Ganditi-va ca o gustare de iarna este la fel ca un foc in semineu - ai nevoie de crengute pentru a obtine focul la inceput, de bucati mici de lemn pentru a-l alimenta si de busteni pentru a mentine flacara si pentru a degaja caldura ore in sir. In cazul biscuitilor, zaharul este crenguta, carbohidratii sunt bucatile mici de lemn si proteinele sunt bustenii care iti dau energie. Cautati insa, batoanele cu continut redus de ingrediente, fara uleiuri, zahar in exces sau conservanti.

Citește și:

In concluzie, ne putem hidrata si energiza cu alternative naturale fara sa ne ingrasam, mentinand un tonus sanatos si in sezonul rece.

Articol preluat de pe:
https://health.howstuffworks.com/wellness/food-nutrition/healthy-eating/10-healthy-cold-weather-snacks.htm

Foto homepage si interior: Sxc.hu

Vizionare placuta


Kudika
4 Ianuarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.