Descopera dieta care scade colesterolul.
Prima gustare:
- Fie legume crude (morcovi, ardei, rosii, ceapa etc.);
- Fie fructe proaspete. Stiati ca strugurii scad colesterolul?
Masa de pranz – este cea mai consistenta:
- O portie de supa sau ciorba fara carne si gatita fara ulei (ciorba de legume, supa de legume, supa de ceapa, ciorba de rosii, ciorba de praz, bors etc.);
- Ciorba de peste;
- O salata mare cu branza, peste sau cartof. Puteti adauga in salata si boabe de cerale, de linte, de porumb, naut, soia, seminte de in etc.
La felul doi (nu este obligatoriu):
- Peste la gratar cu sau fara garnitura de legume;
- Gratar de pui fara piele cu sau fara garnitura de legume. NU consumati organe;
- Legume preparate prin fierbere, pe gratar, prin aburi sau la cuptor – fara ulei! Folositi mai rar cartoful si orezul. Exemplu: ghiveci de legume la cuptor, macare de conopida, varza (fara ulei sau ceapa calita!), ciuperci umplute cu ceapa pe gratar (sau cu alte legume), mancare de morcovi, macare de ardei etc.
- Fructe de mare;
A doua gustare din zi – puteti consuma la alegere din:
- O ceasca de fructe oleaginoase nepreparate termic: mieji cruzi de seminte, nuci crude, caju, alune crude etc.;
- Fructe sau legume crude;
- Exemplu gustos: un mar ras cu nuca, mar si morocov ras etc.
- Inghetata din fructe, preparata in casa, fara zahar sau miere (din suc natural de fructe);
Foto@Shutterstock.com