Kudika
25 Martie 2013

Primavara este momentul ideal pentru a incepe o cura de detoxifiere a organismului. Vremea mai calda ne inzestreaza cu noi energii, iar apropierea zilelor de vara ne indeamna sa fim din nou in forma maxima.

Dieta de 3 zile cu fructe si legume

Inventata de nutritionistul american Jay Robb, aceasta dieta de 3 zile permite detoxifierea organismului si pierderea in greutate, prin eliminarea toxinelor acumulate in corp datorita alimentatiei nesanatoase.

Cum impaci munca la birou cu un stil de viata sanatos. 5 sfaturi utile

Desi este bazata in principal pe consumul de fructe si legume, dieta rapida a lui Jay Robb include de asemenea consumul de shake-uri proteice, de proteina animala usoara si de grasimi vegetale sanatoase. Aceasta pastrare a unor nutritienti esentiali ii permite organismului sa functioneze corespunzator si sa nu piarda masa musculara in procesul de slabire.

diete de detoxifiere

Alimentele din ziua 1 a curei de detoxifiere

In prima zi a dietei, considerata ziua pregatitoare, se beau 5 shake-uri pe baza de proteine. Astfel de amestecuri naturale pentru shake-uri proteice pot fi procurate de la magazinele de alimentatie naturista, sub forma de pudra. Amestecate cu cantitatea de apa indicata in prospect, acestea se consuma din doua in doua ore, in intervalul 8-16, urmate la o ora de consumul de apa plata, aproximativ 300 ml de fiecare data.

La ora 18 se consuma 100-170 de grame de carne slaba, alaturi de 3 pana la 6 cesti de salata de legume proaspata. Salata va fi asezonata cu o lingura de ulei din masline ori din seminte de in, sau cu o jumatate de avocado amestecat cu suc de lamaie.

Alimentele din zilele 2 si 3 ale curei de detoxifiere

In zilele doi si trei ale curei de detoxifiere, se va consuma cate o portie de fructe din doua in doua ore, incepand cu ora 8 dimineata. O astfel de portie de fructe poate include:

diete de detoxifiere

  • 2 cesti de capsuni;
  • 2 cesti de pepene galben taiat in cubulete;
  • 2 mere de marime medie;
  • o banana de marime medie;
  • un mango;
  • o ceasca de struguri;
  • 2 portocale;
  • 2 nectarine;
  • 6 caise;
  • 3 piersici;
  • o ceasca de ananas proaspat maruntit;
  • 3 prune;
  • o para.

In total vor fi consumate 5 astfel de portii de fructe in fiecare dintre cele doua zile.

Foto@Shutterstock.com

Nutritionistii ne invata 10 pasi pentru o alimentatie sanatoasa

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: