Retetele de paine lasate de stramosi, care erau foarte sanatoase, s-au schimbat cu trecerea timpului, in defavoarea consumatorului, o data cu tehnicile moderne de rafinare a cerealelor. Dar, sa ne intoarcem putin in timp, la painea coapta in casa, din boabe intregi macinate; painea “cea de toate zilele” care te hranea parca numai cu mirosul…
Orice persoana, barbat sau femeie, poate prepara aceasta reteta foarte sanatoasa si gustoasa de paine integrala.
Aveti nevoie de 5 volume de grau- macinis integral sau 5 volume de tarate de grau si 5 volume de faina alba la care se adauga 2 volume de ulei presat la rece de floarea-soarelui, o lingurita de chimen macinat. Aceste ingrediente se amesteca foarte bine, apoi se preseaza la suprafata pentru a capata o forma si painea este gata de consum!
Aceasta paine ofera 100% din bogatia nutritive a bobului de grau: Minerale: calciu, magneziu, sodiu, potasiu, siliciu, zinc, mangan, cupru, iod, sulf. Glucide: amidon Vitamine liposolubile: A, D, E, K Vitamine hidrosolubile: toate vitaminele din complexul B
EnzimeRezultatul imediat al consumului acestui tip de paine este scaderea vizibila in greutate si obtinerea unei energii si vitalitati deosebite. Veti manca mai putin, deoarece este foarte hranitoare si veti castiga sanatate!
Prezenta taratelor va ajuta sa uitati de constipatie, dar si de retentia de apa la nivelul tesuturilor.
Foto@Shutterstock.com
Spune-ti parerea!