Setari Cookie-uri

Topul Alimentelor care SCAD TEMPERATURA corpului

Vara nutritionistii recomanda alimente care ajuta organismul sa isi mentina temperatura interna constanta chiar si pe timpul caniculei.

Alimente care scad temperatura corpului: Pepenele galben

Bogat in fibre, dar si in apa, in betacaroten si vitamine, pepenele galben hidrateaza, racoreste si ne protejeaza organismul in mod natural in fata agresiunii razelor UV.

Pepenele galben este bogat in potasiu, ion care se pierde usor prin transpiratie si care totodata este implicat in foarte multe procese de mentinere a homeostaziei.

pepene galben beneficii

Un efect racoritor il prezinta si pepenele rosu, bogat in betacaroten, glucide, fibre si apa.

Cititi si:
Pepenele galben – beneficii uimitoare pentru sanatate

Alimente care scad temperatura corpului: Castravetii si dovleceii

Castravetii si dovleceii, bogati in fibre, apa si vitamine, racoresc organismul si hidrateaza. Pentru efectul lor astringent castravetii sunt des utilizati in cosmetica.

Aceste legume sunt indicate a fi consumate in timpul zilei cand sunt temperaturile ridicate, combinate in salate cu alte cruditati din care nu ar trebui sa lipseasca nici verdeata, considerata sursa de fier pe timpul verii, cand avem tendinta de a consuma carne in cantitati mai mici.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Iulie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.