Dieta Dukan - intre mit si realitate

Dieta Dukan - intre mit si realitate
Kudika
1 August 2013

Ce implica aceasta dieta si este ea sigura? Exista suficiente retete Dukan astfel incat acest regim sa fie usor de tinut?

Comunicat de presa

Daca vreti sa aratati bine vara, Dieta Dukan, care pretinde ca va ajuta sa scapati de 2kg in 5 zile, poate suna tentant. Dar ce implica aceasta dieta si este ea sigura? Exista suficiente retete Dukan astfel incat acest regim sa fie usor de tinut?

dieta dukan

Judecand simplist, proteinele sunt prietenii celor care tin dieta, in timp ce grasimile si carbohidratii sunt dusmanul. Pierre Dukan creaza retete Dukan (v. si aici www.retetedediete.ro )pe baza de proteine si expune cateva motive bune pentru care alimentele bogate in proteine sunt mult mai bune atunci cand vreti sa scapati de kilogramele in plus.

Toate aceste puncte de vedere au fost dezbatute in conferinta Efectele Dietei Dukan asupra organismului.

Proteinele sunt compuse din lanturi lungi de aminoacizi, care sunt uniti prin legaturi puternice pentru care este nevoie de foarte multa energie pentru a fi rupte. Acest lucru inseamna ca organismul trebuie sa lucreze mai mult pentru a asimila proteine si astfel acestea raman in stomac mai mult decat grasimile sau carbohidratii. In schimb, acest lucru inseamna ca stomacul se goleste mai incet, provocand o senzatie de satietatie, facand astfel dieta mai usor de suportat;

Intre timp, deoarece organismul trebuie sa munceasca mai mult pentru a asimila proteinele, acesta arde mai multe calorii. De exemplu, atunci cand consumam 100 de calorii din proteine, organismul foloseste 30 de calorii pentru a le procesa si deci in realitate consumam doar 70 de calorii. In cazul grasimii, organismul consuma numai 12 de calorii pentru a procesa 100 de calorii din grasimi, iar in cazul carbohidratilor doar 7 calorii sunt folosite pentru a procesa 100 de calorii. Acest lucru inseamna ca atunci cand consumam 1500 de calorii din proteina pura, in realitate consumam numai 1050 de calorii;

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri