Comunicat de presa
Rapoartele arata ca berea are un continut bogat de vitamine din complexul B, in special vitamina B3 cunoscuta si sub denumirea de Niacina, utila in prevenirea si tratarea depresiilor, durerilor de cap si a colesterolului ridicat. Studiile au aratat ca un pahar de 355 de ml de bere contine o cantitate de 1.83 miligrame de Niacina.
”Continutul de nutrienti si vitamine al berii reprezinta fundamentul multor studii efectuate de cercetatori din intreaga lume care si-au dorit sa identifice posibilele efecte benefice pentru organism pe care consumul moderat de bere l-ar putea avea. De la reducerea riscului de aparite a bolilor cardiovasculare, la cresterea nivelului de antioxidanti din organism, continutul in nutrienti si vitamine este cel responsabil pentru aceste efecte. Rapoartele de acest gen sunt foarte importante atat pentru comunitatea medicala, cat si pentru iubitorii berii, fiind esential sa detinem cat mai multe informatii nutritionale despre produsele pe care le consumam”, a declarat Corina Aurelia Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.
Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie atrag atentia ca un consum moderat de bere trebuie completat de un stil de viata sanatos si o alimentatie corespunzatoare. Este considerat consum moderat de bere o cantitate de 660 ml/zi pentru barbati si 330 ml/zi pentru femei, cu o concentratie de alcool de 5%.
Beer Photo@Shutterstock.com
Spune-ti parerea!