Setari Cookie-uri

Beneficiile extraordinare ale bananelor

Bananele contin trei zaharuri naturale – sucroza, fructoza si glucoza si de asemnea fibre. O banana iti asigura aproape instant nevoia organismului de energie. Cercetarile au aratat ca doar doua banane asigura energia pentru 90 de minute de exercitiu fizic.

De aceea poate, bananele sunt cele mai iubite fructe printre atleti. Bananele au numeroase beneficii, iar consumul de banane ne ajuta corpul din toate punctele de vedere. Dupa cum veti vedea, banana este un remediu natural pentru multe boli.

Atunci cand o compari cu un mar, banana are de patru ori mai multe proteine, de doua ori mai multi carbohidrati, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai mult vitamina A si de cate doua ori, celelalte minerale si vitamine. Este de asemenea bogata in potasiu.

Poate ca ar trebui sa schimbam bine-cunoscuta fraza si sa spunem „O banana pe zi tine doctorul la distanta!”

Beneficiile extraordinare ale bananelor

Cu… o BANANA pe zi, tii doctorul departe! Beneficiile extraordinare ale bananelor

Foto: Shutterstock.com, banana

Depresie

Bananele ajuta in caz de depresie arata un studiu realizat recent. Persoanele care sufera de depresie se simt mai bine dupa ce mananca banane.

Citește și:

Aceasta se explica pentru ca bananele contin triptopfan (unul dintre cei 8 aminoacizi esentiali), aminoacid pe care corpul il transforma in serotonina, hormon care te ajuta sa te relaxezi, iti imbunatateste starea de bine si in general te ajuta sa fii mai fericit/a.

De asemenea, vitamina B6 regleaza nivelul de glucoza din organism, ceea ce are de asemenea un efect pozitiv asupra starii tale de bine.

Vizionare placuta


Kudika
29 Noiembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.