Setari Cookie-uri

GHIDUL nestiut al ALIMENTELOR: secretele din farfuria ta

Ce alimente iti plac cel mai mult? Preferintele nutritionale pot spune multe despre nevoile organismului tau.

Vitamina K – roluri si surse alimentare

Numita si antihemoragica, vitamina K este o substanta liposolubila ce intervine in procesul de coagulare a sangelui. Este alcatuita din doua componente naturale: vitamina K1, (fitochinona) si vitamina K2 (farnochinona).

ce vitamine contin alimentele ghidl vitaminelor alimente bogate in vitamina K

Rolurile vitaminei K:

  • intervine in coagularea sangelui;
  • scade riscul de hemoragii si fragilitate vasculara;
  • intervine in reglarea fluxului menstrual.

Cele mai bune surse naturale de vitamina K sunt legumele cu frunze verzi, patrunjelul, fasolea verde, guliile, lucerna, iaurtul, galbenusul de ou, uleiul de soia, de sofran, untura de peste si algele marine.

Autor: Iulia Dibu

Foto: alimente bogate in vitamina K @ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Descriere Iulia Maftei – Kudika.ro

 

Încă de când mă aflam pe băncile Facultății de Medicină Carol Davila, am constat că dincolo de a cunoaște știința...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.