Alimentele procesate termic – adevarate pericole pentru sanatate?
Organizatia Mondiala a Sanatatii atrage atentia asupra alimentelor care pot contine glicotoxine in cantitati mari, care pun in pericol sanatatea printr-un consum frecvent:
Nu toate alimentele procesate termic sunt periculoase pentru sanatate, insa unele dintre acestea ar trebui evitate.
Atunci cand sunt supuse unor temperaturi ridicate, se poate produce glicarea unor proteine (AGE), proces in urma caruia pot rezulta glicotoxine (acrilamida de exemplu).
-
Kudika
Dr. Dana Miricioiu, medic chirurg estetician dezvaluie secretele...
-
Alexandra Chivu
Dieta epigenetică, un stil de viață dincolo de calorii. Ce...
-
Kudika
Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de pilates dezvăluie 10...
-
Alexandra Chivu
Meniu pentru o viață sănătoasă: Descoperă cele mai bune alegeri...
-
Kudika
Psihoterapeutul Diana Vasile, Co-fondator și Președinte al ISTT,...
-
Iulia Maftei (Dibu)
Interviu cu Dr. Diana Mihai, medic primar Obstetrică-Ginecologie :...
-
Kudika
27% dintre români vor să slăbească în medie 10,13 kilograme, iar în...
-
Alexandra Chivu
Strălucind în maternitate - ghid pentru viitoarele mămici: cum își...
-
Alexandra Chivu
Ghid pentru viitoarele mame: ce analize trebuie să faci înainte de...
Specialistii sustin ca prin procesele de glocizolare a proteinelor se modifica si culoarea in brun a alimentelor (vezi cafeaua, painea prajita etc.).
Aici gasiti mai multe informatii despre efectele nocive ale acrilamidei
Bisfenol A – o alta amenintare >> citeste in pagina urmatoare
Foto: alimente care contin acrilamida - Shutterstock.com
Spune-ti parerea!